(10 Foto) Biodata Dan Nama Sebenar Selebriti Malaysia Yang Tak Ramai Tahu!

Loading...

Macam yang kita semua tahu, kebanyakan aritsi-artis ni guna kan nama pentas mereka or stage name untuk lebih dikenali katanya.

Mesti ada di antara artis ni yang anda tidak pernah dengar pon nama sebenar mereka kan? Sedap-sedap nama asal diorang ni.

1. Emma Maembong – Cik Fatimah Rohani Binti. Ismail

Fatimah Rohani binti Ismail (lahir 27 Mac 1992) atau lebih dikenali sebagai Emma Maembong,merupakan seorang pelakon dan model wanita Malaysia. Beliau dikenali menerusi watak lakonannya sebagai Munirah dalam drama Kau Yang Terindah, sebagai Nawwal Husna dalam Projek Memikat Suami, sebagai Aleesa dalam Astana Cinta Aleesa, sebagai Aryana dalam Yes Boss, sebagai Medina Izwani dalam Isteri Separuh Masa, sebagai Farhah dalam Tersuka Tanpa Sengaja dan sebagai Emma Harlini dalam #AssalamualaikumCinta.

Loading...

2. Didie Alias- Fadzilah binti Mohd Ali

Fadzilah Mohd @ Ali (lahir 11 Januari 1972) atau lebih dikenali sebagai Didie Alias merupakan seorang pelawak dan pelakon wanita Malaysia.Beliau mula menceburkan diri dalam bidang lakonan sejak 1988. Antara filem terawal lakonannya adalah filem aksi Boss dan Kanta Serigala sebelum aktif di layar kaca.

3. Kilafairy – Syakila Nisa binti Jahangir Khan

Loading...

Syakila Nisa binti Jahangir Khan (lahir pada 17 Mei 1992) atau lebih dikenali sebagai Kilafairy  merupakan seorang pelakon dan penyanyi wanita Malaysia.

4. Tauke Jambu – Zamatul Amri bin Zakaria

Zamatul Amri bin Zakaria atau lebih dikenali sebagai “Tauke Raja Lawak” atau “Tauke Jambu” merupakan seorang pelawak, pelakon, penyanyi, pengacara, penulis skrip dan juga pengarah filem di Malaysia. Beliau dilahirkan pada 07 April 1976 di Johor Bahru, Johor.

Karier seni beliau bermula pada tahun 2001 dalam program Sinaran Passport Kegemilangan dengan Kumpulan Tak Tahu Menahu anjuran sebuah stesyen televisyen tempatan. Malangnya nasib kurang menyebelahi beliau. Namun beliau tidak mudah berputus asa.

5. Bront Palarae – Nasrul Suhaimin Bin Saifuddin

Ini adalah nama Melayu; nama “Saifuddin” merupakan patronimik, bukan nama keluarga, dan tokoh ini dipanggil menggunakan nama depannya, “Nasrul Suhaimin”.

Bront Palarae (nama lahir Nasrul Suhaimin Bin Saifuddin; 27 September 1978), adalah seorang aktor, penulis skenario, sutradara, dan produser Malaysia

6. SonaOne – Mikael Adam Bin Mohd Rafee Michel Lozach

Mikael Adam Bin Mohd Rafee Michel Lozach atau yang lebih dikenali umum sebagai SonaOne merupakan penyanyi, pelukis grafitti, penulis lirik, penggubah lagu dan penerbit terkenal dan terbaik di Malaysia. Beliau mula dikenali menerusi lagu “I Don’t Care” bersama Mal Karmal pada tahun 2012 sebelum dikenali ramai dengan lagu “No More” serta gandingan bersama rapper terkenal Joe Flizzowdalam lagu “Havoc” dan “Apa Khabar” pada tahun 2014 hingga melayakkan beliau memenangi gelaran juara di Anugerah Juara Lagu ke-29. Menerusi lagu “No More” pula, Mikael berjaya memenangi anugerah Lagu Terbaik di Anugerah Industri Muzik ke-21 menjadikan beliau sebagai komposer yang berjaya memenangi kedua-dua anugerah utama untuk penggubah lagu dalam tahun yang sama selepas komposer lagenda Adnan Abu Hassan.

7. Zee Avi – Izyan Alirahman

Zee Avi (lahir Izyan Alirahman,juga disebut KokoKaina),PBK adalah seorang penyanyi, penulis lagu, dan pemain ukulele Malaysia. Ia lahir di Miri, Sarawak, Malaysia, dan pindah ke Kuala Lumpur pada umur 12 tahun.  Ia belajar rancangan fashion di American InterContinental University, London.

8. Janna Nick – Nurul Jannah binti Muner

Nurul Jannah binti Muner (dilahirkan pada 1 Jun 1995) atau lebih dikenali sebagai Janna Nick merupakan seorang pelakon dan penyanyi wanita Malaysia berketurunan Melayu, Cina dan Pakistan. Beliau mula bergiat aktif dalam bidang lakonan dengan memegang watak tambahan dalam telefilem Cinta Vlog (2012). Beliau mula dikenali secara meluas menerusi peranan signifikannya sebagai Nur Jannah dalam siri drama waktu perdana yang diiktiraf secara kritikal, Syurga Nur (2015) bersama Azrel Ismail dan Amar Asyraf, dan meraih penghargaan seterusnya menerusi watak utama sebagai Iman Firdaus dalam siri drama, Kau Aku Kita (2015) bersama Saharul Ridzwan yang mana beliau memenangi Aktres Pilihan di Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2016. Selepas Kau Aku Kita tamat, beliau membintangi drama Anakku Diva sebagai Melati dan Suami Tanpa Cinta sebagai Ain Syifa.

9. Atu Zero – Sharid Kunal Bin Doli Sharif

Sharif Kunal Doli Sharif (lahir pada 20 April 1992) atau lebih dikenali sebagai Atu Zero adalah seorang pelawak, pelakon dan pengacara Malaysia. Dia merupakan anggota Kumpulan Zero bersama abang-abangnya iaitu Syaiful dan Sharif.

10.Ag Hot fm – Mohammad Zamir Selamat

Muhammad Azmir Selamat atau lebih dikenali sebagai AG atau AG Selamat (lahir 19 Jun 1980) merupakan seorang penyampai radio dan pengacara TV terkenal di Malaysia. Beliau merupakan anak jati negeri Johor Darul Takzim dan popular dengan program radio petang Jawarangers di Hot FM pada tahun 2008 dan 2009 sebelum mengendalikan program pagi AM Krew bermula 2010. Beliau juga muncul di kaca TV sebagai pengacara program hiburan Hot TV dan kemudian terkenal apabila mengemudikan program mingguan Muzik Muzik dan Anugerah Juara Lagu sejak edisi ke 28 bersama pelakon Scha Al-Yahya.

Loading...

96 comments

 1. Pingback: continue
 2. Pingback: unknown sex chat
 3. Pingback: as reported here
 4. Pingback: click to go
 5. Pingback: go to the page
 6. Pingback: follow this link
 7. Pingback: this web page
 8. Pingback: visit the page
 9. Pingback: a source
 10. Pingback: link to details
 11. Pingback: follow the link
 12. Pingback: notehub.org
 13. Pingback: notehub.org
 14. Pingback: here
 15. Pingback: notehub.org
 16. Pingback: notehub.org
 17. Pingback: check this out
 18. Pingback: visit the source
 19. Pingback: as reported here
 20. Pingback: notehub.org
 21. Pingback: continue reading
 22. Pingback: provided link
 23. Pingback: read
 24. Pingback: topfuckgals.mobi
 25. Pingback: 547K8Wl3nnY
 26. Pingback: hdmobilesex.me
 27. Pingback: read article
 28. Pingback: follow the link
 29. Pingback: schatfreese.mobi
 30. Pingback: fastfuckse.mobi
 31. Pingback: go
 32. Pingback: see more
 33. Pingback: read an article
 34. Pingback: here
 35. Pingback: ABrand
 36. Pingback: 2019

Comments are closed.