Jangan Terkejut! 5 Hal Tentang Isteri Datuk Seri Aliff Syukri, Datin Shahida Yang Ramai Tak Tahu!

Loading...

 

Nama Datuk Seri Aliff Syukri tidak asing lagi apabila keduanya kerap muncul dalam beberapa rancangan hiburan seperti MeleTOP dan sebagainya.

Di sebalik menjadi tulang belakang Datuk Aliff, ternyata Datin Shahida bukanlah calang-calang orang.

Loading...

Berikut kami kongsikan 5 fakta tentang Datin Shahida yang ramai tidak tahu.

1.Model Iklan Syampu Sunsilk

Pasti ramai tertanya-tanya siapakah gadis ayu yang muncul dalam iklan syampu Sunsilk bukan? Difahamkan perkenalan Datuk Aliff dan Datin Shahida bermula ketika mereka bersama-sama menjadi model Sunsilk. Selepas dua tahun, barulah mereka diijab kabulkan sebagai pasangan suami isteri.

2. Kawan baik penyanyi Bienda

Loading...

Datin Shahida sering dilihat menyanyi bersama dengan penyanyi cantik, Bienda.

3. Suka masak Churos dan Spagethi

Selain masakan kampung, Datin Shahida gemar memasak churos, spagethi dan kek. Menurut Sinar Harian, dia amat berpuas hati kerana dapat menyediakan hidangan untuk dinikmati keluarga kecilnya.

4. Rapat dengan ibu mertua, Rozita Ibrahim

Shahida menjadikan ibu mertuanya, Rozita Ibrahim yang juga merupakan pengasas Sendayu Tinggi Corporation sebagai sumber inspirasi.

5. Penyanyi kumpulan Solehah!

Wahh patutlah Datin Shahida dipilih sebagai pasangan duet Datuk Aliff, rupanya Datin Shahida merupakan penyanyi nasyid kumpulan Solehah. Antara lagu yang didendangkan adalah Nikmat Allah, Hadis Rasulullah, Rukun Iman dan Rukun Islam, Penantian dan Renungkanlah.

Credit – kisahdunia

Loading...